Spinazie

Spinazie

Spinazie staat hoog in mijn favorietenlijstje. Geen bijzondere smaak,maar is gewoon met alles een goede combinatie.

Spinazie groeit over de hele wereld, behalve in tropische gebieden. Het eerste gebruik bleef beperkt tot laxeermiddel. Het laxeereffect is te danken aan het hoge oxaalzuurgehalte. De groente wordt het gehele jaar gezaaid.

Om de consumptie van spinazie te stimuleren is in de VS de tekenfilmheid Popeye in het leven geroepen. Iedere keer als Popeye in nood zit blijkt er op de vreemdste momenten een blik spinazie voorhanden en waarna het conflict snel beslecht is. Spinazie bevat meer ijzer dan veel andere groenten. Spinazie is rijk aan caroteen, vitamine E en antioxdanten.

Kijk uit met Nitrietvorming!

Net als alle andere bladgroenten bevat spinazie nitraten. Het grootste gedeelte van het lichaam opgenomen nitraat gescheiden. Een kleine fractie wordt door bacteriën echter omgezet in nitriet. Het advies verwarm spinazie niet opnieuw op!

Waarin kun je spinazie goed gebruiken:

  • Shake en smoothie
  • Rauw in een salade
  • Warme groenten, koken of in de wok
  • Goed te gebruiken in een quiche, zie het recept bij het kopje “Diner”

3 reacties op ‘Spinazie

Plaats een reactie