Sinaasappel

Sinaasappel

Sinaasappel ook wel bekend voor de Nederlanders als appeltje van Oranje. De sinaasappel wordt in Nederland vaak uit Spanje geïmporteerd. De vrucht verkleurt tijdens rijping van groen naar oranje, maar soms worden de vruchten kunstmatig oranje gekleurd. De kleur van de schil heeft geen enkele invloed op de smaak. Het vruchtvlees is licht oranjegeel van kleur, met een frisse smaak.

De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China, waar ook de naam naar verwijst china-appel.

Sinaasappels zijn rijk aan kalium. Dit is een elektrolyt mineraal dat verantwoordelijk is voor de hartfunctie. Door de hoge hoeveelheid vitaminen C in sinaasappels beschermen sinaasappels ook tegen hart-en vaatziekten.

Het is gebleken dat de geur van sinaasappels het stofje serotonine in uw lichaam aanmaakt. Van serotonine wordt u erg vrolijk, zelfs de geur van sinaasappelsap en geurkaarsen met een sinaasappelgeur kunnen u opvrolijken.

Sinaasappels staan erom bekend te helpen bij het verlagen van slechte cholesterol spiegels. De stof hesperidine in sinaasappels helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

De antioxidanten in een sinaasappel helpen de huid gezond te blijven. De antioxidanten beschermen de huid namelijk tegen beschadiging van vrij radicalen, die veroudering veroorzaken.

Sinaasappels zijn verder ook goed voor uw tanden en botten. Ze zijn namelijk rijk aan calcium. Het hoge calcium gehalte in sinaasappels draagt eraan bij, de botten en tanden sterk te houden en te beschermen.

Sinaasappels zijn rijk aan vitamine A. Vitamine A bevat een groep van stoffen die uw ogen beschermen. Deze groep genaamd carotenoïde kan helpen bij het voorkomen van een leeftijdsgebonden aandoening die leidt tot blindheid.

Genoeg redenen om een sinaasappel te eten toch?

Waarin kun je sinaasappels goed gebruiken:

  • Shake en smoothie
  • Salade
  • Snack, tussendoortje
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s