Banaan

Banaan

Toen ik klein was vond ik de banaan echt vreselijk. Zo papperig en niks smakend. Nu is mijn smaak veranderd het is nog steeds niet mijn favo fruitsoort, maar wel goed te eten. De banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In Indische gerechten wordt de banaan meestal pisang genoemd.

Bananen groeien in tropische landen waar de temperatuur niet onder de 50 graden komt. Onder normale omstandigheden duurt het ongeveer zeven maanden voordat er geoogst kan worden. Bananen groeien in een tros van wel 50 kg aan een bananenplant.

De banaan bevat in vergelijking met ander fruit weinig vitamine C, maar veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Van de populairste fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste.

Bananen voorkomen een te hoge bloeddruk, ze zitten vol met het mineraal kalium. Kalium helpt je bloeddruk te verlagen.  Ook geven bananen je een flinke energieboost ze zitten namelijk vol met suikers waardoor je een flinke boost krijgt. Ideaal om een banaan voor het sporten te eten. Heb je een kater? Dan kan een banaan je helpen om je kater vlugger kwijt te raken dit komt door kalium en vitamine B5.

Aan alle vrouwen: heb je ook wel eens last van een slecht humeur dat veroorzaakt is door PMS (premenstrueel syndroom). Eet dan bananen tijdens deze periode en je zult merken dat je minder last hebt van de stemmingswisselingen! Stemmingswisselingen worden vaak veroorzaakt door een bloedsuikerspiegel dat niet gelijkmatig is. In de banaan zit de vitamine B6 die de bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt en daarmee ook je humeur!

Banaan helpt bij diarree. In banaan zitten oplosbare vezels zoals pectine. Als je last hebt van diarree help pectine in banaan om je stoelgang weer te verbeteren. Om optimaal van het pectine gebruik te maken, moet de banaan eerst worden gebakken voordat je hem opeet. Door de banaan te bakken worden de oplosbare vezels beter in je lichaam opgenomen.

Waar banaan in te gebruiken?

  • Smoothie en shake
  • Snackfruit
  • Fruitsalade
  • Patisserie
  • Gebakken banaan, Yummie
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s