Brosse koekjes

Brosse koekjes

Ingrediënten

  • 250 g patent bloem
  • 125 g licht bruine bastard suiker
  • 200 g boter
  • 1 eigeel
  • Snufje zout
  • Bakplaat
  • Uitsteekvormpje

Meng de bastardsuiker met de boter, eidoor en het zout. Voeg het bloem toe en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 170 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. Steek vormpjes uit het deeg en leg het op bakplaat bekleed met bakpapier.

Maak het koekje af met bijvoorbeeld een rozijn, cranberry of een walnoot.

Strijk de koekjes in met ei voor een mooi glanzend resultaat. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten gaar.

Foto: Brosse koekjes met cranberry en hennepzaad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s