Appel

Appel

Een appel waarneer zie je ze niet in Nederland. Ze liggen overal in de schappen. Een makkelijk fruitsoort om mee te nemen. Appels bevatten weinig  calorieën. Er zit niet heel veel vitamine C in, maar wel veel voedingsvezel en kalium.

De appel behoort tot de pitvruchten, net als de peer. De fris-zure smaak van appels ontstaat door het appelzuur. Het Nederlandse klimaat is zeer geschikt voor de teelt van appels. Veel fruit komt uit de Betuwe. Elk jaar groeit er in Nederland ongeveer 365 miljoen kilo aan appels. Elstar en Jonagold zijn de populaire rassen.  Elk jaar eet een gemiddelde Nederlander 10.7 appel.

Tip: Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Waar appel in te gebruiken:

  • Fruitsalade
  • Snackfruit
  • Shake
  • Appelmoes
  • Patisserie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s