Wortel

Wortel

Ik vind de wortel het lekkerste als hij rauw of warm in de hutspot. Een stevige harde groente met een licht zoete smaak. De oranje kleur van de wortel heeft hij te danken aan het Huis van Oranje-Nassau. Wortel zijn makkelijk te kruisen en in meerdere kleuren beschikbaar. De wortel is een dankbare groente om in de tuin of in bakken op het balkon te verbouwen.

Wortels zijn rijk aan betacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Toen ik klein was heeft mijn moeder dit grapje vaak vertelt en hij blijft leuk. De grap van de worteltjestaart en het konijn

Er was een konijn en hij ging naar de bakker. Hij vroeg de bakker heeft u ook worteltjestaart? Nee zei de bakker en sipjes ging het konijn naar huis. De volgende dag ging het konijn weer naar de bakker en vroeg opnieuw heeft u worteltjestaart? Nee zei de bakker en het konijn ging weer sipjes naar huis. Toen dacht de bakker ik ga een worteltjestaart maken voor het konijn. Grote klus en veel werk. De volgende dag kwam het konijn weer naar de bakker en vroeg heeft u worteltjestaart? Ja zei de bakker blij waarop het konijn zei: vies hé?

Waar wortel in te gebruiken?

  • Carrotcake
  • Carrotbread, zie het recept!
  • Shake of smoothie
  • Hutspot
  • Snackgroente
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s