Rode biet

Rode biet

Rode biet is een ongelooflijke gezonde groente, boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Vroeger werd de biet gebruikt als voedsel voor de dieren. De biet wordt meestal als groente geconsumeerd, maar het sap van de knol wordt steeds populairder. Niet iedereen is gek op de smaak van de biet. Het eten van de biet is supergezond. De rode biet is het hele jaar verkrijgbaar in Nederland.

Rode bieten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten en ijzer. De antioxidanten ontgiften de lever en zuiveren het bloed. Onderzoekers zeggen dat het bietensap het uithoudingsvermogen verbetert. Dit komt mogelijk door de stof nitraat die de bloedvaten verwijdt en de zuurstoftoevoer naar de spieren verbetert.

De mooie kleur van de biet laat je bord stralen en is ook nog eens supergezond.

Waarin rode biet gebruiken?

  • Salade
  • Warme groente
  • Bietjes in zoet-zuur (Aanrader!!)
  • Shake of smoothie
  • Bietensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s