Tomaat

Tomaat

Een populaire groente voor de Nederlanders ook een favoriet van mij. De tomaat ligt standaard bij ons in de koelkast en sinds een paar jaar ook bij ons in de moestuin. Gisteren heb ik het ik het eerste tomaatje gespot.

De tomaat is rond 1750 ontdekt in Italië. Door kruisen en selecteren kreeg de tomaat de rode kleur en is vanaf 1850 niet meer uit de keuken te denken.

De tomaat is een gezonde vrucht. Tomaten bevatten veel vitamine C, carotenen, vitamine B1, viatamine B2 en vitamine B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium.  De tomat bevat een kleurstof, namelijk lycopeen, die de menselijke cellen kan beschermen tegen de nadelige invloeden van stikstofdioxiden. Stikstofdioxiden zitten onder meer in tabaksrook en in uitlaatgassen.

Waarin tomaat te gebruiken?

  • Rauw in salades
  • Tomatensoep
  • Tomatensauzen
  • Tomatensap
  • Rauw als snacks of tussendoortjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s