Aardbei

Aardbei

Er zijn maar weinig mensen op wereld die geen aardbeien lusten en daar ben ik er geen van. Aardbeien staan op de vijfde plek van het meest gegeten fruitsoorten in Nederland. Echt zomersfruit en mooie rode kleur.

Deze tere lekkernij is eigenlijk geen vrucht, maar een schijnvrucht; het zij de pitjes  aan de buitenkant die de echte vrucht zijn.

De aardbei werd al in de 14e eeuw door de mensen gebruikt,  maar toen vooral als sierplant of voor medicijn gebruik. Rond de 17e eeuw werd de vrucht gegeten.

De botanische naam Fragaria komt van het latijnse woord frage dat aardbeitje betekent. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot.

Aardbeien zitten vol met een grote hoeveelheid vitamine C. Dit is goed voor je weerstand, je huid en je haar en helpt mee de verkoudheid te bestrijden. Bovendien is vitamine C een antioxidant. Dit zorgt er ervoor dat bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam geneutraliseerd worden. Ook bevatten zij foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk voor de groei van het lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Aardbeien zijn een goede bron van kalium. Kalium is belangrijk voor een goede bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in het lichaam. Ook is het belangrijk voor een goede spiersamentrekking en geleiding van de zenuwprikkels.

Waar aardbeien in te gebruiken

  • Jam of spread > zie het recept granaatappel aardbeien spread
  • Snack of tussendoortje
  • Fruitsalade
  • Dessert of patisserie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s