Tomatensalade

Tomatensaladetomatensaladetomatensalade

Het recept van de tomatensalade heb ik geleerd op de middelbare school tijdens de praktijklessen in de keuken. We hebben dit recept vaak gemaakt als bijrecht voor in het restaurant, maar ook thuis maak ik dit recept geregeld. Net toen ik het woord tomatensalade in Word tikte dacht ik meteen aan het liedje van de basisschool tomatensalat een grappig lied wat uit maar uit één woord bestaat. Allemaal leuke herinneringen aan de schooltijd, maar nu hieronder het recept 😀

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 tomaten
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • Peper
  • Zout

Zet een pan met ¾ water op het vuur. Kook het water. Snijd ondertussen het kroontje uit de tomaten en snijd een kruis onderin de tomaat. Als het water heeft gekookt kun je de tomaten om de beurt de tomaten pliceren. Dit betekent het ontvellen van de tomaat. Kort even in het warme water en dan snel in een bak met ijswater. Nu kun je makkelijk het vel van tomaat afhalen. De overige ingrediënten zijn voor de dressing. Doe de olie, azijn, zout en peper bij elkaar in en mix het door elkaar. Snijd de uit in kleine snippers en doe het bij de bij de dressing in. Snijd een tomaat in 8 partjes en vervolgens de andere tomaten. De tomaten en dressing samen en je hebt een heerlijke salade. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s