Marseille – 1

Marseille – 1

Maandagochtend 20 juli de vakantie gaat beginnen.  De wekker gaat al vroeg om om 7 uur klaar te staan op het station. We vliegen vanuit Eindhoven naar Marseille. Een heel gesleep met koffers en handtassen. Ruim op tijd arriveren het vliegveld. Eerst de koffers wegen en checken om ze vervolgens in te leveren. Het was ongeveer 3 jaar geleden dat ik voor het laatst op het vliegveld van Eindhoven was, maar ze zijn er flink op vooruit gegaan.

We trakteren ons zelf op een lekkere koffie van Starbucks. Heerlijk buiten nog even genieten van de Nederlandse zon. We kijken ons de ogen uit, wat onze mensen en wat een types. Één vrouw blijft wel heel erg hangen in onze kijkveld. Een vrouw van ongeveer 70 jaar. We dachten een vrouw van Belgische afkomst samen met man en een klein keffertje (hond) op vakantie. De vrouw had een oranje rood kleur haar. Het stel had een prachtige koffer met een foto waarop  de vrouw en het keffertje waren afgebeeld. Een koffer met je eigen foto? Why? Één ding is er handig aan: niemand, maar ook niemand zal er met dat verschrikkelijk ding vandoor gaan.

Tijd om ons klaar te gaan maken voor vertrek, met een kleine vertraging gaan we de lucht in. Boven de wolken en de felle zon. Het eerste stuk van de vlucht is er niks beneden te zien. Alleen maar wolken. Op een geven moment zijn de wolken verdwenen, verruild voor de bergen, water en landbouw. Mara heeft heel verstandig een Frans woordenboek met plaatjes meegenomen en we proberen er wat op te steken van de Franse taal. Er zit een oudere man naast ons. Hij ziet het woordenboek en moet lachen. De piloot vertelt dat we over de Mont Ventoux vliegen. De man naast ons begint te praten vertelt, dat hij ooit de berg heeft beklommen met de fiets. Hij is een Tour de France liefhebber en heeft een appartement in Cassis, een oude haven in de buurt van Marseille. Samen met een vriend gaat hij een dag de Tour de France bekijken. Het vliegtuig daalt en we zeggen gedag. De eerste stap uit het vliegtuig en we krijgen een klap van warmte in ons gezicht. De temperatuur in Nederland was 18 graden en de temperatuur hier is 35 graden haha 😀

IMG_6454

Op het vliegveld kopen we onze eerste echte Franse stokbrood een pakje kruidenkaas erbij en smullen maar, we hebben twee tickets voor de pendelbus naar de stad gehaald. Ongeveer 15 minuten daarna pakken we metro en wegens werkzaamheden ook nog eens de tram. We arriveren het appartementcomplex. Een verzorgd appartement in de buurt van de haven. Eindelijk we kunnen onze koffers kwijt even geen gesjouw. We frissen ons op en gaan op verkenning. Langs de kade met grote Ferry’s met bestemmingen zoals Algarije, Tunesie en Corisa. Marseille is druk bezig met bouwen en vernieuwen. Ik denk als je hier over een jaartje terug komt dat er een mooie skyline is opgebouwd. Er wordt hier veel gezwommen en vist. Veel vissersbootjes staan in de drukke haven het een prachtige gezicht. De haven is omringt met een groot fort. We eten een hapje en lopen langzaam weer terug. Overal op het fort zitten mensen zich af te koelen met het water en te kletsen met elkaar. Het is een gezellige gebeuren. Ons appartementcomplex heeft twee gebouwen met daartussen in een klein pleintje er staan wat stoelen en tafels. We hadden onderweg in een supermarkt een lekkere wijn gekocht. Tijd om de fles te ontkrukken. Het koste wat moeite maar hij is open gegaan.  Nous allons nos jours à venir amusent!

IMG_6464 IMG_6457

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s