Marseille – 2

Marseille – 2

Langzamerhand beginnen we hier de stad goed te kennen. We doen veel te voet, maar hebben een metrokaart voor 72 uur aangeschaft, niet alleen voor de metro geldig maar ook voor de bus en tram. Ideaal het brengt je snel op verschillende plekken. Bevalt de plaats niet dan ga je gewoon verder naar de volgende. Marseille is een prachtige stad, maar we zijn er wel achter gekomen dat je niet continue in de stad moet zijn. Voor het echte Franse leven moet je echt op bezoek bij de dorpjes in de buurt.

Gisteren hebben we een auto gehuurd. Haha wat een dag! Een leuke paarse Fiat500 was voor ons. Door de drukke stad met een klein autootje op naar de snelweg. We hadden ons als wel een beetje in gelezen dat het Aix de Provence een leuke stad is. Dat klopt helemaal, echt de moeite waard. Gezellige winkeltjes en leuke restaurantjes. Als je de stad binnenloopt kom je een prachtige fontein tegen. Na Aix de Provence gaan we op naar een andere stad Salon. Iets kleiner als Aix de Provence, maar leuke Franse steegjes en pleintjesIMG_6512IMG_6518IMG_6519Na dit stadsbezoek besluiten we weer met de auto op pad te gaan. Richting Marseille was de bedoeling en even een boodschap onderweg. We dubben nog over wat en waar we gaan eten vanavond met een groot karretje sleuren we door de winkel. Mara roept op eens barbecue, maar meer als grap, maar ik vind het super idee. De grote supermarkt heeft een wegwerp barbecue en we nemen een stukje vlees en salade mee. We liggen in deuk om onze actie. Nu nog opzoek naar een plek om te barbecueën.

We pakken de weg weer op naar Marseille. Mara ziet in de verte een groot meer dichtbij het vliegveld. We slingeren de straatjes door met de auto op weg naar de perfecte plek. Het is een uurtje of 9. Het begint schemer te worden, maar we vinden wel een top plek. Er liggen nog wat mensen in het water. We nemen ook eerst een duik, het is niet al te fris water maar het koelt wel lekker af. We steken de BBQ aan. We zitten een beetje in een tuin van iemand anders, maar er lijkt niemand thuis te zijn. We bakken het vlees en zitten te genieten van het uitzicht over het water, de zon die ondergaat en af en toe een vliegtuig die over vliegt. Op gegeven moment zien we iemand in het huis. De man komt naar buiten, het praat in het Frans tegen ons, maar geen flauw idee wat hij zegt. Aan de manier van praten klinkt hij vriendelijk en loopt weer naar binnen. We pakken rustig ons spul weer bij elkaar en rijden terug naar ons appartement.

IMG_6527

De autoverhuur zit op het metro en treinstation van Saint Charles. Saint Charles is het grote station van Marseille, hier vertrekken verschillende nationale en internationale treinen. Aan de achterkant van het station worden met bordje het verhuur van  aan gegeven. Er zitten verschillende maatschappijen zoals Sixt, Hertz, Avis en Europcar. Vanwege onze leeftijd komen wij uit bij Europcar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s