Scones bosbes

Scones bosbes

(voor 6 middelgrote scones)

Ingrediënten

  • 160 g bakmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 g boter
  • Zakje vanillesuiker
  • 30 ml melk
  • 0.5 ei
  • 30 g bosbessen of naar eigen inzicht

Verwarm de oven op 200 graden. Mix alle ingrediënten samen behalve de bosbessen tot een plakkerige deegbeslag. Spatel de bosbessen er voorzichtig doorheen ook is  mogelijk op de bosbessen er op het laatst op te drukken.  Schep 6 bollen deegbeslag op de bakplaat. Eventueel afwerken met bosbessen. Iets instrijken met water voor een mooi bruin korstje. Schuif de bakplaat de oven in en binnen 12 minuten heb je heerlijke scones.

IMG_6363

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s