Fruitplukken

Toptip voor de vakantie of een ander vrijetijdsmoment: Fruitplukken

Fruitplukken, iedereen heeft daarover wel zijn eigen idee en voorstelling hoe zo iets ongeveer in werking gaat. Samen met mijn nichtje Femke ben ik op pad gegaan. Ik had erover gelezen in een tijdschrift. Heerlijk je eigen fruit plukken.

Tik in op Google: Fruitplukken Achterhoek. Veel verschillende adressen komen na boven. We hebben gekozen voor de Fruitschuur in Gaanderen, omdat deze op de maandag open is  en vrij dicht in de buurt is.

We melden ons ’s middags in het winkeltje. Ze vraagt wat we willen plukken en antwoorden; Aardbeien, bramen en  bosbessen. De vrouw legt ons uit waar we op het terrein kunnen plukken en dat we minimaal 1 kg van een fruitsoort moeten plukken. De prijzen zijn relatief laag voor een 1 kg met een stapel yoghurt emmertjes gaan we op pad. Eerst de aardbeien deze hangen op mooie hoogte en zodoende kunnen we de mooiste uitkiezen, vervolgens de bosbessen. Bosjes vol met blauwe bessen het is prachtig gezicht en we zijn niet te enige die daar plukken. Het is druk veel oudere mensen plukken om er jam van te maken. We sluiten af met de bramen. Heerlijk al dat verse zelf geplukte fruit.

aardbeienplukken

bosbessen

Thuispakken we de koelkast vol met ons geplukte fruit. De bramen en bosbessen stoppen we in de vriezer. Van het fruit wordt flink gegeten. Voor in de yoghurt, shake en fruithapjes.

Boerderijwinkel De Fruitschuur

Aardbeien, bramen, boysenberry, frambozen, gele frambozen, blauwe bessen, rode bessen, zwarte bessen,  kruisbessen, jostabessen, kersen, pruimen, diverse groentes, aardappelen, appels, peren, verse eieren en echt Achterhoekse streekproducten.

Aardbeien en bramen zijn ook met regen te plukken deze zitten onderdak.

Als ik in de buurt ben van Gaanderen ga ik zeker nog een keer fruitplukken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s