Mango

Mango

Mango met dit fruit kwam ik vorige jaar voor het eerst mee in aanraking. We waren op vakantie op Bali en ze hingen daar gewoon in de boom net als een appel hier in Nederland. Sindsdien ben ik dol op de mango. Hij is alleen zo lastig om op te eten…

De mango is een steenvrucht die in vorm varieert. De vruchten zijn 5–20 cm lang, meestal asymmetrisch, ovaalvormig en vaak gekromd met aan het uiteinde een korte, brede tuit. Er bestaan echter ook rassen met bolvormige vruchten. De schil is tot 2 mm dik, glad en glanzend. Als de vrucht rijp is, kan deze groen, geel, oranje, rood of bontgekleurd zijn. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, geel van kleur en vezelig tot bijna vezelloos. De vrucht smaakt zoet-aromatisch en verspreidt een zoete geur. Aan de hand van de geur is ook de rijpingsgraad betrouwbaar vast te stellen, want er zijn immers ook vruchten die rijp groen van kleur zijn. De steenpit is houtig en afgeplat en zit stevig aan het vruchtvlees vast.

De mango is heel waarschijnlijk ontdekt in Azië en India. Mangobomen zijn vooral aanwezig in tropische gebieden. Ze staan hier gewoon aan de kant van de weg. Ze groeien in het wild zo kun je makkelijk en goedkoop van dit heerlijke fruit genieten.

Mango´s zijn echt supergezond. Er zitten veel mineralen en vitaminen in. In de mango zit ook vitamine B6, vitamine E en vitamine A in. De belangrijkste mineralen die in mango voorkomen zijn: magnesium, ijzer, zink, kalium, calcium en koper.

Mango helpt het lichaam op vele manieren. Wetenschappers hebben de vele positieve effecten aangetoond van deze tropische fruitsoort. Het regelmatig eten van mango is goed voor de huid. Deze wordt zachter en minder dof.. Verder zit er veel glutaminezuur in mango´s. Dat bevordert concentratievermogen en het geheugen. Wanneer je een examen hebt of aan het studeren bent is het dus extra slim om regelmatig mango te eten.

Waarin in mango gebruiken?

  • Shake
  • Tussendoortje of/en snack
  • Oosterse curry
  • Salade
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s