Speculaasbrokken met sesam
Koude nachten en een lekker herfstzonnetje. De R zit weer in de maand. De dagen worden korter en het is sneller donker. HERFST! Ze liggen al bijna een maand in de supermarkt en het is nog lang niet Sinterklaas, maar toch verlangt iedereen naar de lekker smaak van speculaas. Ik durf wel te zeggen dat het mijn favoriete koekje is en dat ze thuis ook meerdere malen in de koekjestrommel hebben gezeten. Juist gezeten. Trommel is leeg.
Ingrediënten
- 300 g bakmeel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
- 150 g bastardsuiker
- Snufje zout
- 7 theelepels speculaaskruiden of koekkruiden
- 125 g roomboter
- 7/8 eetlepels melk
- 25 g sesamzaadjes
- Klein beetje ei + melk voor het instrijken
- Bakpapier
Meng het bakmeel, bastardsuiker, boter, bakpoeder, zout, melk en de speculaaskruiden met elkaar. Kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 170 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 2.5 cm dik. Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg in met het ei + melk voor een mooi glanzend resultaat. Strooi als het laatst de sesamzaadjes over het deeg. Bak het speculaas in de oven in circa 30 minuten gaar. Breek het gebakken deeg in stukken en je hebt speculaasbrokken.
Veel bakplezier!