Vega portobello met couscous

Vega portobello met couscous

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote portobello’s
  • Ui
  • Een bakje taugé
  • Halve prei
  • Geraspte kaas
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • Peper
  • Zout
  • 150 g Couscous
  • Half bouillon blokje
  • Eventueel handje rozijnen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, snijd de prei in ringen en was de prei hierna de goed onder de kraan schoon. Snijd voorzichtig de stengel van de portobello af. De stengel kun je ook in kleine stukjes snijden en vervolgens bij de ui en de prei toevoegen. Zet de koekenpan/wokpan op het vuur en bak de ui, prei, taugé en de stengel van de portobello beet gaar. Zet vervolgens de portobello’s in een vuurvaste schaal en vul de portobello’s met het groentemengsel. Strooi er volgens een beetje peper en zout op na wens. Bovenop het groentemengsel komt een eetlepel crème fraiche. Strooi vervolgens er geraspte kaas overeen en schuif hem dan in de oven. Bak de portobello’s in ongeveer 20-25 minuten gaar. Als de laatste 10 minuten van de portobello’s in de ingaan. Zet dan waterkoker aan voor de couscous. Als het water heeft gekookt giet dan 150 ml water in een schaal met het bouillonblokje. Zorg dat het bouillonblokje oplost en doe vervolgens de couscous bij het bouillon water. Roer het goed door net zolang de couscous al het water heeft opgenomen. Voeg eventueel rozijnen toe. DE OVEN ZEGT PING EN IK ZEG EETSMAKELIJK!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s