Speculaasappeltaartjes

Speculaasappeltaartjes

Heerlijk al die appels en peren die van de boom afvallen. Typisch herfst en dat in combinatie met een lekkere speculaassmaak. Ik zeg Amen!

 Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 g bakmeel
  • Halve theelepel wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
  • 100 g boter
  • 50 g donkere bastardsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden of speculaaskruiden
  • 1 ei

 

Voor de vulling:

  • 2 appels
  • 25 g rozijnen
  • 25 g pindanootjes, mag met zout zijn omdat er in het deeg geen zout zit 😉
  • 1 theelepel koekkruiden

Extra benodigdheden

  • Muffinvorm
  • Eventuele uitsteekvorm

Meng het bakmeel, bastardsuiker, boter, bakpoeder, ei en de koekkruiden met elkaar. Kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.

Schil de twee appels en mix het samen met de rozijnen en de pindanootjes. Strooi er de koekkruiden erover heen.

Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. Steek 6  deegrondjes uit om het makkelijk in de muffinvorm te legen. Schep vervolgens de vormpjes vol met het appelprutje.

Als het goed is heb je nog deeg over om het over het deeg te leggen. Ik heb klassiek deegraster gemaakt, maar je kunt ook een leuk figuurtje erop leggen.

Strijk het deeg in met een beetje water voor een mooi glanzend resultaat.

Bak de speculaasappeltaartjes in de oven in circa 25 gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s