Gastblog van Lise: Frambozenbrownie

Hoi! Ik ben Lise Kuipers 21 jaar en ik heb samen met Anne drie jaar gestudeerd in Doetinchem. Ik ben een groot fan van food-, beauty- en lifestyleblogs. Ik vind het heerlijk om naar het Westen af te reizen om daar vervolgens de heerlijke (gezonde) eettentjes op te zoeken zoals PLUK in Amsterdam of Stach-Food die ook is gevestigd in Amsterdam, maar sinds kort ook in Utrecht.

Sinds ik er achter ben gekomen dat ik last heb van PDS (Prikkelbaardarm syndroom) ben ik goed op mijn voeding gaan letten. Mij is geadviseerd om het FODMAP dieet te volgen, maar ikzelf vind dit nogal een grote stap. Door goed bij te houden wat ik eet en hierbij mijn eventuele klachten te noteren kom ik een heel eind. Zo eet ik bijvoorbeeld alleen nog maar glutenvrijbrood of speltbrood. Ook heb ik mijn zuivel vervangen voor producten van Alpro. Uiteraard zit er veel zuivel in andere producten verwerkt, maar van die kleine hoeveelheden heb ik gelukkig geen last.

Persoonlijk ben ik geen fan van bakcreaties waarbij je een vreselijke lange boodschappenlijst voor nodig bent. Maar oh man, van deze blog maak ik feestelijk partijtje!

Het zijn frambozenbrownies geworden met witte chocolade! Je kunt iedereen uitnodigen om te komen smullen van deze creatie aangezien dit recept wel goed is voor 20 stukkies! Ik begrijp natuurlijk dat je tonnetjerond wordt als je dit helemaal alleen gaat opeten, dus ik stel voor dat je de helft in de diepvries doet, goed? Als de porties verdeelt in een diepvrieszakje dan is dit geen probleem.

Benodigdheden:

250 g boter
250 g pure chocolade
1 vanillestokje (zakje kan ook)
6 eieren
200 g witte basterdsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
+/- 250 g frambozen
100 g witte chocolade (in stukjes gehakt)
ovenschaal of bakplaat (met opstaande rand) van ongeveer 35 cm bij 20 cm.

Oké daar gaan we! Als eerste verwarm je de oven voor op 170 C graden. Vervolgens smelt je de boter in een steelpannetje. Zodra de boter is gesmolten haal je deze van het vuur en roer je de pure chocolade door de boter.

IMG_8761

Daarna snijd je het vanillestokje open en schraap je met de punt van een mes het merg eruit. Dit doe je in een grote kom samen met de 6 eieren. Dit mengsel mix je vervolgens op een middelstand ongeveer 3 minuten. Na die 3 minuten voeg je in delen de suiker toe en blijf je op een rustige stand mixen. Schep de gesmolten chocolade om en schenk dit al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel er door en schep het iedere keer luchtig door.

IMG_8781

Meng de helft van de frambozen en de helft van de gehakte witte chocolade door het mengsel. Doe dit in de ovenschaal (met bakpapier). Verdeel de rest van de witte chocolade en frambozen over het mengsel en zet ‘m in de oven voor 30 minuten.

IMG_8811

Na die 30 minuten ruikt het huis héérlijk naar chocolade en frambozen! Het is belangrijk om de brownie 2 uur te laten afkoelen! Ik kan alleen maar zeggen, geniet ervan!!

IMG_8818

Bedankt Lise voor jouw heerlijke brownie recept! Het ziet er super smakelijk uit. Een lekkere traktatie om met anderen te delen.

Mocht jij het ook leuk vinden om een recept te delen? Laat dan een berichtje achter…

2 reacties op ‘Gastblog van Lise: Frambozenbrownie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s