Meringues met koffiecremé

Chocolade-meringues met koffiecreme

Heb jij al nagedacht wat jij met de kerst wil gaan smikkelen? Ik ben in ieder geval druk bezig met de voorbereidingen. Zo heb ik vandaag de meringue alvast gemaakt, want dan hoef ik met de kerst alleen nog de crème er tussen te doen. Scheelt allemaal werk en kan ik met kerst tussendoor gewoon meedoen met de spelletjes.

Ingrediënten

Voor de meringue

  • 3 eiwitten
  • 150 g licht bruine bastardsuiker
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel azijn

Voor de koffiecreme

  • 100 g zachte boter
  • 100 g poedersuiker
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 1 theelepel cacao
  • 1 theelepel kokend water

Voor verwarm de oven op 140 graden. Zorg dat de mengkom en de gardes van de mixer vetvrij zijn. Klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen de bastardsuiker beetje voor beetje toe. Schep de cacao en de azijn door het eiwitmengsel en meng het goed door elkaar.

IMG_1412.JPG

Verdeel volle lepels van het eiwitmengsel over de bakplaat.  Ongeveer 12 stuks. Bak de meringues in 60 minuten gaar. Als de meringues klaar zijn laat ze dan afkoelen in de oven.

IMG_1413

Klop ondertussen de boter luchtig. Schep de poedersuiker door de boter. Meng 1 theelepel cacao met de oploskoffie. Giet 1 theelepel met gekookt water de cacao met koffie. Roer het goed door. Voeg het cacaokoffiemengsel toe aan de boter met poedersuiker. Meng het goed door elkaar. Smeer de meringues in met de koffiecreme en druk een andere meringue er tegen aan. Strooi nog iets cacao als decoratie over de meringues. Smakelijk Kerstfeest.

IMG_1420

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s