Happy New Year

Happy New Year bakfanaten!

Op speciaal verzoek voor Miranda van Smulboks

Een nieuw jaar bekent een jaar vol nieuwe plannen en een nieuw jaar bekent ook terugblikken op het vorige jaar 2015. Eerst het oude jaar goed afsluiten met leuke herinneringen en een goede borrel. Kort gezegd 2015 was weer heel anders als de afgelopen jaren. Een jaar met veel mooie hoogte punten en een paar dieptepunten. Ik heb genoten van de vakantie en het avontuur met mijn lieve vrienden. Ik ben hun elk jaar opnieuw dankbaar! Gaat 2016, 2015 overtreffen? I don’t know, maar dat ligt volkomen bij mij zelf. Je moet er tenslotte zelf een feestje van maken.

Het oude jaar afsluiten heeft een nieuwe traditie gekregen. Ik werk al 5 jaar in een bakkerij bij  mij in het dorp. Op oudejaarsdag betekent dat heel veel oliebollen bakken. Super gezellig as always. Twee jaar geleden heb ik een half jaar stage gelopen in Winterberg van september tot eind januari. Wij zijn toen met alle stagiaires knallend het jaar uitgegaan, maar ik heb toen geen oliebollen gebakken. Zo als je kunt begrijpen is dan oudejaarsdag niet compleet, maar desondanks heb ik een super avond gehad met goede herinneringen. Toen naderde vorig jaar het einde van het jaar. Wat gaan we dit jaar doen was de vraag. Het is ongelofelijk, maar honderd procent waar. Ik ben gewoon de hele dag oliebollen gaan bakken en ja toen in de auto gestapt met mijn best friend om naar Winterberg te rijden. Alles viel op zijn plek, een betere avond had ik niet kunnen wensen. Dus dit jaar zijn wij ook weer gegaan.

Heel belangrijk ga knallend het jaar uit want dan ga je het nieuwe jaar ook knallend in. Miranda vroeg mij of ik het leuk vond om een nieuwjaarsdag traditie/recept te delen. Zo als jullie nu weten eindig ik het jaar in Winterberg en begin ik het jaar in Winterberg met mijn lieve vrienden. Op nieuwjaarsdag is de grootste uitbrakdag van het jaar. Ik geniet deze dag extra van mijn vrijheid. Lekker een koffie op het terras met als het mee zit een prachtige witte piste als uitzicht en dan de vorige avond bespreken met tranen in onze ogen van het lachen. Tegen het einde van de middag stappen we weer de auto in en dan start een drie uren durende karaoke sessie. We zijn dan mooi tegen de avond thuis. Ik zie dan mijn lieve familie thuis en gaan chinees eten.

1 januari betekent voor mij dat ik de volgende dag jarig ben. BAM ja super timing, dus ik duik daarna de keuken in om een begin te maken aan mijn birthdaycake. Elk jaar probeer ik iets anders. Ik ben dol op cheesecake, maar heb ik dit nog nooit eerder gedaan. Mijn recept voor de cheesecake staat al klaar. Gek feitje: ik ben een ras echte Nederlander wie niet van kaas houdt, only als het gesmolten is. Maar de ras echte Nederlander is gek op New York Cheesecake. Vandaar verander ik even de naam om het niet aan kaas te laten denken: Ekaceseehc.

Ultimate Ekaceseehc

Ingrediënten

 • 150 g Bastongekoekjes
 • 70 g roomboter
 • 200 g suiker
 • 400 g roomkaas
 • 200 g kwark
 • 3 eieren
 • 1 citroen
 • 150 g blauwe bessen
 • Voor de decoratie chocolade
 • Springvorm
 • Bakpapier

Bereidingswijze

Verkruimel de Bastongekoekjes. Het handigst in een theedoek. IMG_1521

Smelt de boter in een steelpan. Voeg 25 g suiker toe aan de boter.  Haal het pannetje van het vuur en roer hierna de koekkruimels erdoor heen. Meng het goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel. Zet hem in de koelkast.

IMG_1522

Voor verwarm de oven op 175 graden. Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het mengsel. Voeg de blauwe bessen ook toe aan het mengsel. Schep het vervolgens voorzichtig door elkaar. Schep het in de springvorm.  Bak de taart in 40 minuten gaar.

IMG_1523

 

Zet de oven op 100 graden en laat de taart er nog 20 minuten in staan. Controleer of de taart stevig is. Is dit niet het geval laat hem dan nog een paar minuten in de oven staan. Laat hem nu goed afkoelen buiten de oven. Is hij goed afgekoeld zet hem dan voor minimaal een uur in de koelkast.

Laat de visite maar komen…

 

 

Advertentie

3 reacties op ‘Happy New Year

 1. winnares

  Tijdens de maand December mocht ik het Foodblogevent organiseren. Daarbij mag je een nieuw thema kiezen. Omdat ik Kerst een te makkelijk inkoppertje vond, koos ik voor 1 januari.

  Ai, de keuze was toch niet zo top. De meesten waren toch niet zo bezig met: wat eten we op 1 januari?. Gelukkig waren er toch een paar inzendingen Puff.

  1 viel mij direct op de Ekaceseehc van Anne Kosters van Anne Soofs Kitchen and bakery.

  Anne Kosters is een ras echte Nederlander maar kaas daar moet ze niets van weten. Toch staat ze elk jaar op 1 januari in de keuken om haar Verjaardags Cheesecake te maken. En om niet te veel aan kaas te denken heeft ze deze cake in naam maar even omgedraaid.

  En waarom een verjaardags Cheescake? Ze is nl. vandaag jarig.

  Gefeliciteerd Anne. En mijn kado voor jou is de titel Winnares Foodblogevent December 2015.

  Jij mag het Foodblogevent voor de maand januari organiseren!

  Klik hier voor het recept van Anne.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s