Speltcake met yoghurt
Ik zie steeds vaker een dat een cake gemaakt wordt met yoghurt. Een leuke uitdaging dacht ik zelf en dan helemaal gezond met speltmeel. Het is weer eentje die je fijn kunt delen en mensen mee kunt verrassen. Want gezond kan ook echt lekker zijn.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 ml olijfolie
- 100 ml yoghurt
- 120 g speltmeel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 4 theelepels kaneel
- 3 eetlepels stevia
- 50 g kokos
- Snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren samen met de stevia tot een luchtige massa. Voeg de olijfolie en yoghurt toe aan het eimengsel en spatel het goed door elkaar. Voeg vervolgens de speltmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, kokos en kaneel aan het mengsel toe. Zorg dat de bakblik goed is ingevet of beleg het met bakpapier. Giet het beslag in het bakblik. Schuif hem de oven in voor 45-50 minuten. Test hem met een satéprikker of hij gaar is. Het blijft een lekkere kleve cake. Have fun!