Dadel-speltkoek

Dadel-speltkoek

 Ik gebruik steeds vaker speltbloem voor mijn ochtendbroden. Maar speltbloem is ook goed te gebruiken in bijvoorbeeld koekjes en dat in combinatie met dadels. Dadels gebruik ik nooit, het leek mij een leuke uitdaging. En zonder geraffineerde suiker. Verantwoord genoeg? Ga dan de uitdaging ook aan.

Ingrediënten voor de bodem:

  • – 75 g roomboter
  • – 100 g spelt
  • – eetlepel agave stroop

Dadeltopping:

  • – 125 g dadels
  • – 3 eetlepels agave stroop
  • – kokosrasp

Kook water om daar de dadels vervolgens in de weken. Voor verwarm de oven op 180 graden. Zorg de boter op kamertemperatuur is en mix het met de speltbloem samen met stroop tot een lekker soepel deeg. Verdeel het deeg over de bakvorm. Prak de dadels met een vork plat en voeg de eetlepels stroop toe tot een smeuïg geheel. Doe de dadelstroopgeheel op het deeg. Bestrooi het met kokosrasp. Schuif hem in de oven voor 18 minuten en je hebt een heerlijke dadel-speltkoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s