Kokos Cup-Cakes
Cup-Cakes zijn zoo simpel als je het goed recept hebt en je kunt variëren met bijna elk product. Maak je eigen combinatie. Mijn favoriete smaken zijn kokos, bosbes of kaneel. Eenvoudig, maar heerlijk. Hieronder vind je mijn favoriete recept voor de perfect Kokos Cup-Cakes met een Marsmallow-topping. SHARE IT 🙂
Ingrediënten voor de Cup-Cake
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g suiker
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 125 g boter
- 2 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 g kokosrasp
- 3 eetlepels amandelmelk of gewone melk
Voor de topping:
- 2 eiwitten
- 150 g suiker
- 3 eetlepels agave stroop
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- Snufje zeezout
- Kokosrasp
Verwarm de oven tot 175 graden. Zeef de droge ingrediënten in een grote kom, voeg de zachte boter en eieren toe en klop het kort met de mixer. Roer de melk samen de kokosrasp door het beslag. Vul de papierenvormpjes met ongeveer twee eetlepel beslag. Bak de Cup-Cakes in 25 minuten gaar. Controleer even met een satéprikker of ze gaar zijn. Laat ze goed afkoelen.
Maak ondertussen de topping. Meng het eiwit, suiker, stroop, wijnsteenbakpoeder en een snufje zeezout en 2 eetlepels koud water in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een zachtjes kokend water. Het water mag de onderkant niet aanraken. Klop het mengsel in ongeveer 5 minuten tot je zelf stijve pieken kunt maken. Je kunt eventueel het marsmallow mengsel een kleurtje geven. Strooi op de topping een beetje kokosrasp om het af te maken.