Zoete aardappel met tonijn

Zoete aardappelpuree met tonijn

Afgelopen week melden iedereen zich thuis af voor de warme maaltijd. Ik had even geen zin in salade, maar moest ook niet te veel tijd in nemen na een dag stage. Ik had het recept al een keer voorbij zin komen om een puree te maken van zoete aardappel. En het smaakte heerlijk, het oog wil ook wat daar kan nog wat aan gedaan worden. Sorry voor de minder lekkere foto.

  • Ingrediënten
  • 1 zoete aardappel
  • ½ avocado
  • 1 blikje tonijn
  • 1 tomaat

 Kook de zoete aardappel in water in een steelpan in 15 minuten gaar. Snijd hem 6 stukken dan is hij sneller gaar. Ondertussen prak de avocado met een vork plat. Snijd de tomaat in blokjes en voeg het toe bij de avocado. Laat de tonijn even goed uitlekken. Als de aardappel gaar is prak je deze door de avocado en de tomaat tot een fijn pureetje. Voeg de tonijn door de puree. Eventueel wat peper of kleine theelepel sambal voor extra pit. Een ideale maaltijd als je alleen moet/gaat eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s